Rezervați fără a achita în plus! -20% deja pe site!
Catalogul țărilor Catalogul țărilor

Sankt Anton am Arlberg: ghid complet pentru turiști

St. Anton am Arlberg – ski stațiune este un loc, care merită să fie vizitat de fiecare iubitor al sejurului activ. În acest ghid vom comunica despre lucruri, pe care e nevoie să le cunoașteți pentru o vacanță de neuitat în Alpi.

Plecare din
Către
Pachet
Data
Data
21.02.2024
Nopți
Adulți
Copii

Unde se află stațiunea și cum se ajunge spre aceasta

Sankt Anton am Arlberg - faimoasa stațiune de schi, care intră regular în lista celor 10 stațiuni, cele mai bune din Europa. Este situată în provincia Tirol, una din cele mai înzăpezite regiuni din Alpii austrieci. Cele mai apropiate aeroporturi – Innsbruck (100 km – până la stațiune 90 de minute cu trenul, preț – 20 de euro), Zurich (200 km – 3 ore cu autobuzul, 20 de euro), Friedrichshafen (150 km), Munchen (250 km) și Salzburg (300 km).

Cea mai apropiată stațiune de trenuri – chiar în Sankt Anton, de aceea, cel mai simplu mod de a ajunge până la locație din aeroport este pe celea feroviară. Orarul de circulație a trenurilor pe site-urile gărilor feroviare: Austria - www.oebb.at, Elveția -  www.sbb.ch, Germania-  www.dbautozug.de .

Se poate de ajuns și cu automobilul, dar mulți menționează parcările mici și prețul înalt al locurilor de parcare (pe lângă aceasta, deseori traseele pentru automobile sunt închise din cauza căderii abundente de zăpadă).

 

Caracteristicile tehnice ale Sankt Anton am Arlberg

Sankt Anton am Arlberg atrage nu doar prin peisajele montane incredibile, dar și prin calitatea pârtiilor, precum și echipament tehnic: în această stațiune de elită se utilizează cel mai modern echipament pentru odihnă activă și sport. Chiar și schiorii profesioniști îmbunătățesc abilitățile sale, iar pentru începători există pârtii separate și posibilitatea de instruire. 

Altitudinea stațiunii: 1304 m (Altitudinea maximă – 2811 m, diferența – 1507 m).

Durata sezonului: din începutul lunii decembrie până la sfârșitul lunii aprilie, aproximativ 155 de zile.

 

Pârtiile și teleschiurile

Stațiunea de iarnă Sankt Anton propune turiștilor pârtii de schi cu nivel diferit de dificultate, pante abrupte, coborâri pe zăpadă neatinsă, zone pentru snowboard, terenuri pentru antrenament, coborâri în continuu. Alăturați la toate acestea rețeaua de teleschiuri, care corespund celor mai înalte standarde de siguranță și popularitatea centrului de schi va deveni înțeleasă. Schiorii cu experiență menționează că, pârtiile ”roșii” (cu nivel mediu de dificultate) nu prea diferă în Sankt Anton de cele ”negre” (pentru sportivi cu experiență).

Lungimea totală a pârtiilor marcate — 305 km
Lungimea totală a pârtiilor nemarcate — 200 km
Pârtii pentru începători — 132 km
Pârtii cu nivel mediu de dificultate — 122 km
Pârtii pentru schiori cu experiență — 51 km
Cea mai lungă pârtie — 10 km

Numărul teleschiurilor — 88, cu frânghie — 28, telecabine — 44, de tip vagon — 5, telegondole — 11.

Pentru utilizarea teleschiurilor este necesară procurarea ski-pass-ului – card special cu cip. Prețul ski-pass-ului variază în dependență de sezon, 45-47 euro pe zi, pentru 6 zile – 218 (228) euro. Per copil preț pe zi - 26 (28) euro, pentru 6 zile – 131 (137) euro.

Copiii cu vârsta până la 8 ani - gratuit, preț pentru oameni în vârstă – 41 euro pe zi.

 

Obiectivele turistice ale stațiunii

Orășelul austriac Sankt Anton a devenit faimos datorită primelor competiții la coborâre rapidă în anul 1904, iar ulterior succesul său a fost consolidat de deschiderea în anul 1922 a primei școli din lume pentru instruirea schiatului. Monumentul fondatorului, Hannes Schneider, poate fi văzut în fața Muzeului Etnografic și Sportului de Schi. Acest muzeu este unul din cele mai principale obiective ale regiunii, care comunică despre dezvoltarea sportului de schi, precum și despre etnografia și istoria așezărilor din Tirol.

Viața culturală din Sankt Anton se petrece în galeria Art-box și în teritoriul art zonei Pettneu, unde se petrec diverse expoziții și evenimente publice. Din 2010, în acest oraș austriac se petrece festivalul ”Cultura Toamnei” cu participarea artiștilor și muzicienilor.

Turiștilor se recomandă spre vizitare bazilicile catolice Sfântul Iacob și Sfântul Anton, iar în perioada de vară provoacă interesul excursiile la rezervorul Ferwall, care asigură energia întregului oraș.

 

Divertisment în Sankt Anton am Arlberg

Stațiunea austriacă de iarnă Sankt Anton am Arlberg este vestită și îndrăgită de turiști nu doar prin posibilitatea de a schia sau face snowboard, dar și pentru Apres-ski – posibilitatea de divertisment după schiat, atunci când după apusul soarelui începe timpul petrecerilor și discotecilor zgomotoase. Spre serviciile turiștilor – baruri și restaurante, bowling, squash, curling și patinoar de noapte. Ziua poate fi petrecută vesel fără schiat – plimbări prin magazine, vizitarea saloanelor de spa și frumusețe, pub-uri și restaurante cu bucătărie locală. Cu o atmosferă în special zgomotoasă se slăvește localul Mooserwirt, unde tradițional se odihnesc schiorii.

citește mai mult...

Oferte Fierbinți

Oferte Speciale

Ghid Sankt Anton am Arlberg

Cum se ajunge la stațiunea Sankt Anton am Arlberg din Chișinău?

- La rezervarea turului de iarnă în Austria deseori se alege călătoria individuală cu automobilul, în acest caz e necesar de parcurs 1905 km. Durata deplasării – 21 de ore, cheltuieli estimative – 400 – 500 $ pentru petrol. Luați în considerare, că în orășelul de stațiune parcările sunt mici și costisitoare (de aceea, unii își lasă transportul personal în suburbii). În afară de aceasta, deseori  autostrăzile sunt blocate din cauza ninsorii.

- Cea mai avantajoasă opțiune, legată de timp, a călătoriei din Chișinău – avion spre Innsbruck, iar ulterior deplasare pe cale ferată până la Sankt Anton (11 ore, de la 200 până la 550 $).

- Cea mai ieftină opțiune – cu autobuzul spre Verona și ulterior cu trenul, cu două escale (32 de ore, 120-200 $).

- De asemenea, vă puteți deplasa doar pe cale ferată cu escale în București și Budapesta (39 de ore, 160-200 $), sau cu autobuzul până la gara feroviară din România și mai departe cu escale urcând în tren.

Video pe tema

Consultație gratuită cu privire la selecția turului